sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

 Antoisaa liikuntakesää ja tervehdys korkeanpaikan leiriltä - Itävallan Alpeilta!

Näkymät ovat  huikaisevat. Ylhäällä vuoristossa on muutamia pakkasasteita ja metritolkulla lunta. Alhaalla laaksossa tehdään hellesäässä heinää. 
Alpeilla kiipeily ja vaeltelu tekevät eetvarttia raihnaisen kropan kylkiluille ja toivon mukaan vaikutus on kohtuullinen myös päänupille;-)) 
Lakeuden poikia näkymät jossain vaiheessa hirvittää.
***

Ohuessa ilmanalassa, parhaimmillaan vajaan kolmen kilometrin korkeudessa talsiessa putkahtaa mieleen useaan kertaan Häjyt. Tuntemukset ovat pääasiassa positiivisia ja mieltä nostattavia.
Näyttöjä on.
 Häjyt ry on hieno, pitkäikäinen (37 vuosi menossa), koko Suomessa tunnettu ja arvostettu kuntoliikuntaseura, jolla on jalot ja korkeat päämäärät. Sen toiminta on avointa, järjestäytynyttä, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. 
Sillä on satoja uskollisia ja aktiivisia jäseniä, jotka vuodesta toiseen -mukisematta- maksavat jäsenmaksunsa ja antavat vapaaehtoisesti monilla tavoilla panoksensa seuran hyväksi. He tekevät ja antavat. He haluavat, että seura menestyy. -  Nyt ja tulevaisuudessa. He tietävät, että Häjyt ei ole mikään hetken lapsi. He näkevät, että seuran toiminta ei voi perustua kenenkään oikkuihin tai päähänpistoihin eikä se voi toimia
 "mulle heti kaikki" - mentaliteetilla.  
He ymmärtävät, että Häjyt on jäsenkuntansa kaltainen.
***
Miksi yllä olevia aatoksia?
Muuan John F. Kennedy sanoi 1961 virkaanastujaispuheessaan mm:
"Älkää kysykö, mitä maa voi tehdä teille, kysykää, mitä te voitte tehdä maallenne."
Saattaa tuntua juhlalliselta, kun ihan resitenttejä lainataan. Olisiko ohuella ilmalla jotain vaikutusta... 
***
On mahtavaa, että joukostamme löytyy jäseniä, jotka rohkeasti esittävät Häjyjen toimintaan  parannuksia ja tuovat esiin uusia ajatuksia. - Ja silloin homma on vielä enemmän kohdallaan, kun esittäjä on valmis pistämään itsensä likoon ja tekee töitä asiansa puolesta - silläkin uhalla, että esitys ei siinä silmänräpäyksessä toteutuisikaan.
***
 Häjyjen toiminta on suunnitelmallista, tempoilematonta ja pitkäjänteistä. 
Ei varmasti liene haitallista, vaikka silloin tällöin me -  itse kukin - tutustuisimme Häjyt ry:n sääntöihin ja toimintaperiaatteisiin sekä vuosittain tehtävään toimintasuunnitelmaan.
(Kaikki em.asiakirjat löytyvät  mm.näiltä sivuilta.)
 Ne, yhdistyslaki ja jäsenistön tekemät päätökset ohjaavat seuran toimintaa ja määräävät tahdin kullekin toimintavuodelle. Kesken toimintavuoden ei kovin suuria muutoksia voida tehdä. Suunnitelmat vuodelle 2015 tehdään, käsitellään ja hyväksytään tulevana syksynä, joten nyt kannattaa olla asialla ja pistää esitykset liikkeelle.
***
Jokainen jäsenmaksunsa maksava jäsen voi vaikuttaa seuran vuosittaiseen talousarvioon ja toimintasuunnitelmaan.
Vaikuttaa voit monella tavalla:
1) teet asiastasi esityksen seuran johtokunnalle (kts. seuran säännöt), asiasi lähtee etenemään, mikäli se saa riittävän kannatuksen.
2) osallistut seuran kokouksiin ja tilaisuuksiin (kts. seuran säännöt) - sana on vapaa
3) pääset joka vuosi valitsemaan puolet johtokunnan jäsenistä ja joka toinen vuosi pääset valitsemaan seuran puheenjohtajan (kts. seuran säännöt)
4) kirjoitat sinua askarruttavista asioista esim. näiden sivujen avoimelle keskustelupalstalle
5) pidät yhteyksiä seuran muihin jäseniin
6) tutustut kotisivujemme sisältöön
 ***
Lopuksi.
Toivottavasti ehdit tutustua kotisivujemme tapahtumatarjontaan (Tottesundin pyöräily, Vuorijuoksu, Kivitippu ultra jne.) ja muistat varata paikkasi ajoissa HCM-matkalle.
Ja muistathan ilmoittaa viime talven hiihtokilometrit Sippolan Eskolle osoitteeseen 
esko.sippola@luukku.com tai puh. +358 505224634
(Ensi talven kilometrit ilmoitetaan sitten aikanaan Ritalan Pentille osoitteeseen pentti.ritala@gmail.com tai puh. +358 400745641).
***
Liikkumisiin!
Eero, pj 2013-2014
P.S. 
Mieti, teetkö oikein, jos kerrot olevasi Häjy, mutta jäsenmaksusi on maksamatta!
 

    


 
  


       Ei kommentteja:

Lähetä kommentti