lauantai 7. toukokuuta 2016

Hello Häjyt! Laitumet vihertävät - kesäriennot kutsuvat!
 ***
Onko ideaa ilahduttamaan jäsenkuntaamme, kysyy Johanna. 
Eero Parolannummelta vastaa, että hyvä ja tarpeellinen kysymys. 
*** 
Ideoita ja terveitä näkemyksiä tarvitaan, että pystytään nyt ja erityisesti huomenna pitämään Häjyt vetovoimaisena, houkuttelevana ja ylivoimaisena kestävyysurheiluseurana. 
Koska mitään taikakalua ei ainakaan vielä ole keksitty, on tultava toimeen, panostettava ja hyödynnettävä täysipainoisesti kaikki nyt käytettävissä olevat resurssit, uudenaikaiset järjestelmät, masiinat ja välineet. 
Henkilöresursseja on varmasti lukumäärältään riittävästi ja järjestelmät ovat hyvät.
***
Itse koen ajantasaisen ja säännöllisen jäsentiedottamisen/-viestinnän yhtenä avaintekijänä. 
***

Tiedottaminen ei ole seuran päämäärä sinänsä. Sen tehtävänä on tukea seuran tavoitteiden toteutumista = seuran jäsenten hyvää oloa.
Jäsenten perusoikeuksiin kuuluu tiedonsaanti seuran toiminnasta. Jos tieto ei kulje, tilaisuuksiin ei osallistuta, päätöksiä ei aina ymmärretä, syntyy ristiriitoja, muodostuu klikkejä, kuppikuntia ja pahimmassa tapauksessa jätetään jäsenmaksu maksamatta - jopa erotaan seurasta.
Kun on selvää, että kokouksiin ja tilaisuuksiin ei kaikilla jäsenillä ole mahdollisuutta osallistua, on välttämätöntä, että tieto päätöksistä ja esimerkiksi jäsenmaksun käytöstä  ja vaikkapa sen korotusperusteista kerrotaan avoimesti.
***  
SLU:n seuroille tekemässä viestintäoppaassa todetaan mm. jotenkin näin:
"Vetovoimaisessa seurassa on hyvä ilmapiiri ja laadukasta toimintaa, toimintaa, johon halutaan tulla - ja johon on helppo liittyä.
Näiden varmistamiseksi teemme jatkuvasti aktiivista, innokasta ja innostavaa viestintää."   
***
Oho - taas Häjyissä tapahtuu - eikun ulos ja mukaan vaan!

Onko viestinnässä/tiedottamisessa ideaa?
*** 
Häjyjen jäsenenä on mukava olla, jos/kun seuran kotisivuilta saa ajantasaista tietoa joka päivä ja tapahtumakalenterista voi poimia koko vuoden tapahtumat kerralla omaan päivyriinsä ja jos/kun vielä sähköpostikin "herättelee" säännöllisesti. 
Ja sekin luo uskoa, jos/ kun kotisivujen arkistosta voi tarkistaa kaikkien viime vuosien kevät- ja syyskokousselosteet, vuosikertomukset, jäsentiedotteet ja muut tärkeät asiat sekä se, että arkistoa täydennetään.
***
Uudehko tiedonvälityskanava on seuran omat Facebook-sivut. Niiden ongelmana -ainakin vielä - on, että Fb:ssa kerrottu tieto tavoittaa vain murto-osa seuran jäsenistä. T.s. Fb:ssa kerrottu tieto menee valitettavasti suurelta osin harakoille.
Siinäpä haaste jäsenille = KAIKKI MUKAAN HÄJYJEN OMAAN FB-RYHMÄÄN!
***
Vielä muutama yhteinen juttu: 
* panostetaan viestintään * pidetään kotisivut ajan tasalla * sähköpostitellaan * muistutetaan säännöllisesti tulevista tapahtumista * herätetään ihmisten kiinnostus* houkutellaan * innostetaan * innostutaan * kannustetaan* kehutaan * kiitetään * noteerataan hyvät suoritukset * kommentoidaan * ollaan läsnä jäsenille * pyydetään ja annetaan palautetta
***
Kotisivut: 
***
Jäsenten tieto ja kokemus siitä, että sivuja päivitetään aktiivisesti ja varmuus, että niiltä löytyy kaikki tärkeät tiedot ajantasaisesti,  aikaansaa sen, että kotisivuja luetaan ahkerasti
- ja ennen pitkää sivusto myös koetaan tärkeäksi ja edulliseksi  viestintävälineeksi. 

Sauvakävely-/mettälenkki-/polkuterveisin  
Eero Parolannummelta

Klikkaa lisätietoa sauvakävelystä

Sauvakävelyasiaa myös täällä. 

Ja esim. täältä löytyy tietoja polkujuoksusta 


J.K. Kts. sähköpostista em. jutun "esipuhe".

P.S. Tiedotusvälineet ovat pullollaan juttuja liikunnasta ja jälleen kerran todetaan, että juoksubuumi on kova ja ihmiset osallistuvat innolla tapahtumiin.
Esim. 10.5. on liikuntapäivä, johon on ilmoitettu 1600 tapahtumaa - tavoitteena saada miljoona suomalaista liikkeelle.
 


 
Ahveniston sauvakävelymaisemia.

 





  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti