maanantai 22. syyskuuta 2014

Vuoden tärkein tapahtuma lähestyy.

Vuoden 2014 viimeiset kuukaudet alkavat olla käsillä - ja Häjyjen omat, hienot liikuntatapahtumat rupeavat olemaan tämän vuoden osalta aika vähissä.
Vaikka näin onkin, seuran jäsenet eivät tietenkään jää lepäämään laakereilleen - ja sanonta, "missä kuntoillaan - siellä Häjy", on totta myös loppuvuonna.
Tilaisuuksiahan riittää ja mahdollisuuksia on vaikka mitkä määrät.
Mm. veteraanien SM-maratonit, joissa Häjyt on vuodesta toiseen kunnostautunut, juostaan lokakuun puolivälin jälkeen Kankaanpäässä. Sieltä saattaa tulla Häjyille taas mitaleita.
Peukut pystyyn! - Naisten joukkue jo toi yhden SM kullan Tampereen maantiejuoksuista. Joukkueessa juoksivat Kristiina Joensuu, Ave Murtokangas ja Mervi Tuunanen. Myös yksilökilpailuista tuli Tampereelta kultaa. Naisten puolimaratonilla Aila Ritala sarjassa N75 pokkasi ykköspalkinnon ja Vesa Haarala oli miesten puolimaratonin paras sarjassa M70. Onnea kaikille voittajille - asiaan palataan vielä...
***
Niin mikä vuoden tärkein tapahtuma?
Siis vuoden tärkein Häjyt r.y.:n tapahtuma on vielä edessä ja kokematta. Tuossa tulevassa, lähes koko päivän kestävässä "kokoontumisajossa", Härmän Hunurijärvellä, olemme yhdessä, lenkkeilemme, kuntoilemme ja nautimme liikunnasta - ilman numerolappuja, ilman aikatavoitteita ja vailla minkäänlaisia paineita.

Kyllä tänne kelpaa kokoontua.
***
Aloitamme päivän leppoisalla, noin tunnin kestävällä yhteislenkillä, jonka jälkeen saunomme upeissa puitteissa, kelosaunassa ja huvilan saunassa sekä uimme ja jäähdyttelemme siunatussa lähdevedessä.
Ja eiku uimaan!


Kukapa tuolla ei saunoisi...
***
Ja sitten lounaalle.
Sopivan hengähdystauon jälkeen ja pulssin rauhoituttua siirrymme
nauttimaan talon lounaspöydän antimia ravintola Himmeliin.
Kun ruoasta on kiitetty, jatkamme päivää syyskokouksen merkeissä joko maisemakabinetissa tai pidämme kokouksen ravintolasalissa.
Kokouksen aikana kahvittelemme, että pysymme virkeinä ja 
olemme valmiit tekemään tärkeitä päätöksiä.


Hyvät päätökset syntyvät hienossa ympäristössä
***
Kokouksen asialistaa.
Monista käsiteltävistä ja merkittävistä asioista tulkoon jo tässä vaiheessa mainituksi johtokunnan henkilövalinnat vuosille 2015-2016. Puolet johtokunnan jäsenistä on erovuorossa, samoin 
puheenjohtaja.
***
Johtokunnan rooli, tehtävät ja toimintatavat.
Johtokunta toteuttaa seuran kokousten päätökset ja johtaa sekä kehittää seuran toimintaa.
Sen rooli on siis erittäin merkittävä ja johtokunnan jäsenet ovat paljon vartijoina.
***
Johtokuntatyö antaa ja opettaa monella tavalla. Kun on yksitoista asiaan vihkiytynyttä Häjyä keskustelemassa ja tekemässä päätöksiä, asioista syntyy mielenkiintoisia keskusteluja ja kysymykset tulevat puiduiksi perusteellisesti.
***
Vapaaehtoisuuteen perustuvasta toiminnastaan huolimatta Häjyt r.y.  on virallinen yhdistys. Seura ja seuran johtokunta toimivat lakien ja yhdistyksen sääntöjen mukaan. Säännöt ja lait eivät kuitenkaan ole rasitteita, päinvastoin. Ne antavat selvän raamin, selkärangan ja ryhdin seuran toiminnalle.
***
Johtokunta on oivallinen ja turvallinen paikka myös nuorille ja järjestötyöstä vähemmän kokemusta omaaville jäsenille päästä sisään yhdistystoimintaan. 
Kokouksissa voi ihan ilmaiseksi opiskella yhteistyötä, järjestöelämän työskentelytapoja ja demokratiaan kuuluvia päätöksentekomenetelmiä. Johtokunnassa on myös mahdollisuus oppia kuuntelemaan, ottamaan toiset ihmiset huomioon ja kunnioittamaan toisten mielipiteitä. Ja senkin voi johtokunnassa oppia, että maailma ei kaadu, vaikka oma tahto joskus jäisikin 
toteutumatta.
***
Kaiken kaikkiaan.
Häjyjen johtokunta on kiehtova foorumi ja jokaiselle johtokunnan jäsenelle on kunnia-asia tehdä parhaansa seuran hyvinvoinnin ja menestymisen puolesta.
Sekin on hyvä pitää mielessä, että aktiivista ja vapaaehtoista järjestötyötä arvostetaan ja se voidaan katsoa meriitiksi esimerkiksi työpaikkaa haettaessa.
***
Härmässä, Hunurijärvellä 22.11.2014 syyskokouksessa valitaan viisi jäsentä johtokuntaan ja johtokunnan puheenjohtaja.
Lähdetään isolla joukolla tekemään valintoja!

Terv. Eero, pj vielä hetken aikaa.
eerosippola@gmail.com
www.hajyt.net
P.S. Hunurijärvipäivän esite löytyy tapahtumakalenterista ja virallinen kokouskutsu ym. lähetetään lokakuun alkupäivinä.
Virallisessa kutsussa erovuoroisten nimet.


                                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti