tiistai 30. syyskuuta 2014


Hyvää lokakuuta!
***
Hello Häjyt! 
Jäsentiedote/kokouskutsu tulee pian. Johtokunta kokoustaa 4.10.2014. Paperille painetun tiedotteen kirjekuoriin laittaminen ja postittaminen on yksi kokouksen työlistalla oleva asia. 
Jos homma sujuu suunnitelmien mukaan, posteljooni tuo Häjykirjeen (niille, jotka sen ovat paperiversiona tilanneet), viikon 41/2014 alkupuolella.  Kotisivuillamme tiedote on kaikkien luettavissa jo kokouspäivänä.
Tiedotteessa on paljon asiaa. Sen kanssa kannattaa istahtaa hetkeksi ja sitä on hyvä muutakin kuin silmäillä - se kannattaa lukea kannesta kanteen.
*** 
Syyskokous Hunurijärven matkailukeskuksessa. 

Päivän tapahtumat 22.11.2014 alkavat klo 9:00, virallinen kokous alkaa klo 13:00.
Edelliseen, 22.9.2014, blogijuttuun pränttäsin, että vuoden tärkein tapahtuma, syyskokouspäivä Hunurijärvellä, on kohta käsillä. Kokouksessa valitaan puolet johtokunnan jäsenistä vuosille 2015-2016 (erovuorossa olevien johtokunnan jäsenten nimet kokouskutsussa). Kyse on todella merkittävistä valinnoista. Jutussa oli myös muutama rivi Häjyjen johtokunnan roolista ja johtokuntatyön merkityksestä sekä toteamus, että johtokunnan jäsenet tekevät tärkeää työtä ja ovat paljon vartijoina.

*** 
Puheenjohtaja seuraavalle kaksivuotiskaudelle.
Hunurijärvellä 22.11.2014 valitaan Häjyt r.y:lle myös uusi johtokunnan puheenjohtaja vuosiksi 2015-2016. Jäsenillä on nyt tuhannen taalan paikka valita kunniakkaalle seurallemme arvoisensa puheenjohtaja. Kaikkihan me haluamme, että Häjyt elää, voi hyvin, pysyy, paranoo ja on aina alansa ykkönen. Kaksi AATA on Häjyille liian vähän. Kuulumme AAA + luokkaan!
Parhaan luokituksen turvaamisessa seuran jäsenet ovat luonnollisesti avainasemassa, mutta myös Häjyjen johtokunnalla ja seuran puheenjohtajalla on siinä keskeinen rooli.  
***  
Häjyjen puheenjohtajalla on hieno ja mielenkiintoinen tehtävä.
Tarjolla oleva puheenjohtajuus on todellinen näköalapaikka kestävyysurheiluun ja kuntoiluun.
Ja jokainen, joka saa kirjata ansioluetteloonsa Häjyjen puheenjohtajuuden, voi sen ylpeänä tehdä. Pitkälti yli 400 jäsenisen urheiluseuran johtaminen noteerataan muissakin kuin urheilupiireissä korkealle.
Häjyt on ainutlaatuinen kuntoliikuntaseura ja tehnyt jo kymmeniä vuosia merkittävää työtä 
kansanterveyden hyväksi - ja työ jatkuu. 
Muutaman vuoden päästä vietetään Häjyjen 40-vuotisjuhlia. En tiedä, mutta veikkaan, että yhtä pitkäikäistä ja edelleen aktiivisesti toimivaa kestävyysurheiluseuraa ei kovin läheltä löydy.
*** 
Kokemuksia parin vuoden pj-taipaleelta.
Kuluneet kaksi puheenjohtajavuottani ovat menneet hujauksessa ohi. Ei ole aika tullut pitkäksi. 
"Ulkopolitiikan" hoitamisen lisäksi seuran "sisäpolitiikka" on työllistänyt johtokuntaa ja sen puheenjohtajaa sekä toimihenkilöitä ehkä normaalia enemmän.
Monta hetkeä on kulunut uusien ATK-järjestelmien opettelussa ja sisäänajossa. Myös kotisivu-
uudistusten junailut ovat vaatineet energiaa ja asioihin perehtymistä. - Eikä jäsenkuntakaan ole näissä
 muutoksissa ihan helpolla päässyt. - Onneksi jo helpottaa!
Uuden synnyttäminen voi joskus olla kivuliasta, mutta mielestäni Häjyt on selvittänyt 2000-luvun tietotekniikka-aikaan siirtymisen kunnialla - ja olen vakuuttunut, että tilanne paranee päivä päivältä. 
Ensi vuonna kaikki sujuu kuin tanssi - vai pitäiskö sanoa kuin juoksu!
***
Häjyillä on hyvä vauhti päällä ja seuran toiminta kiinnostaa. 
Uusia jäseniä on tullut ja tulee tasaisesti lisää. Valitettavasti erilaiset vammat, vaivat ja/tai lajin vaihtamiset ovat aiheuttaneet muutamia seurasta poisjäämisiä. Jäsenmääräsaldo on kuitenkin selvästi plussalla.
***
Kun olen "virkani puolesta" viestitellyt seuran kuulumisista, on luonnollista, että yhteydenottoja on tullut runsaasti juuri pj:lle. Miltei joka päivä on tullut ja tulee erilaisia kyselyjä seuran toiminnasta.
Se on hyvä asia. Kysyvä ei tieltä eksy. Kysymykset ovat pääasiassa koskeneet uusia tietojärjestelmiä ja jäsenasioita/Seuramappia. Monet ovat myös halunneet tietää, onko heidän jäsenmaksunsa varmasti tullut oikeaan aikaan perille.
Olen mahdollisuuksieni mukaan yrittänyt vastata kaikkiin esitettyihin kysymyksiin. 
Jos en ole suoralta kädeltä osannut - olen kysynyt viisaammilta, eli johtokunnan muilta jäseniltä tai/ja seuramme toimihenkilöiltä, jotka ovat alansa eksperttejä.
Kiitos näiden eksperttiemme - epäselvyydet on  ratkaistu - eikä yhteenkään kysymykseen - ainakaan tarkoituksella - ole jätetty eikä  jätetä vastaamatta.
*** 
Vastuut on jaettu - jokaisella johtokunnan jäsenellä on oma 
erikoisalueensa. Tarvittaessa kaikki tekevät kaikkea.
Asioiden sujumiseksi ja tiedonkulun varmistamiseksi jokaiselle johtokunnan jäsenelle on sovittu oma vastuualueensa. Paras tietämys esim. raha-asioista on rahastonhoitajalla, jäsenasioista jäsenrekisterin hoitajalla, tileistä kirjanpitäjällä, ATK-asioista niihin nimetyiltä toimihenkilöillä jne. jne. 
Nopeimmin tiedon saa haltuunsa, kun ottaa yhteyttä suoraan vastuualueen hoitajaan. 
Ja tottakai myös puheenjohtaja vastaa mielellään jäsenten tekemiin kysymyksiin.

*** 
Tästä on hyvä jatkaa ja keskittyä perustehtävään - ihmisten liikuttamiseen.
Nyt on saatu monet uudistukset hyvälle mallille. Seuran jäsenmäärä on kehittynyt mukavasti. 
Talous on kunnossa. Johtokunnan ja toimihenkilöiden työnjaot ovat selvät. On opiskeltu - ja opittu käyttämään uusia järjestelmiä.  - Ja on tässä kaiken hässäkän keskellä ehditty järjestää vielä erilaisia liikuntatapahtumiakin. Häjyillä pyyhkii kohtuullisen mukavasti!
***
Lopuksi uskallan arvella, että:
Hunurijärvellä valittavalla uudella puheenjohtajalla ja uudistuvalla johtokunnalla on ehkä entistä enemmän aikaa ja mahdollisuuksia keskittyä Häjyjen päätarkoitusten toteuttamiseen, joista seuran säännöissä sanotaan mm. näin:

"Häjyjen tarkoituksena on kunto- ja terveysliikunnan sekä kilpailutoiminnan tarjoaminen erilaisille ihmisryhmille..."(ei ole aivan sanatarkka lainaus)
 ***

Liikunnallista lokakuuta kaikille Häjyille!
Saattaapi olla mitaleitakin tulossa...
terv. Eero, pj vielä hetken aikaa.

P.S. Ja viimeistään Hunurijärvellä tavataan.

J.K. Monissa yhdistyksissä ja seuroissa tuskaillaan, että jäsenet osallistuvat heikosti yleisiin 
        kokouksiin. On kuulemma monta kertaa niin, että edes kaikki johtokunnan jäsenet eivät ole 
        kokouksissa mukana.
        Onneksi Häjyillä ei sitä ongelmaa ole - ja uskon, että ei sitä tulekaan!
        Selasin pikaisesti viime vuoden yleisten kokousten pöytäkirjoja - ja osanottajia oli 
        kokouksissa mukavasti. Esim. Sjoen kevätkokouksessa 2013 yhteislenkillä oli yli 50 
        Häjyä ja Kuortaneen syyskokouksessa 2013 oli 36 äänioikeutettua jäsentä paikalla.

        Ja tavoitteeksi Hunurijärvelle voitaisiin ottaa vaikkapa yli 50 henkeä!   
 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti