perjantai 26. joulukuuta 2014

Hei!
Tässä evp-pj vielä kerran vuonna 2014.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille nykyisille ja tuleville Häjyille maratoonarin psalmin "sävelin"!
***
Taustaa.
Maratoonarin psalmin isä on rovasti Risto Ahti, vuonna 2013 kuollut Ypäjän kirkkoherra.
Ahti tunnettiin -ympäri Suomea- koko kansan pappina.
Hän oli ahkera kuntoilija ja ehti juosta ennen poismenoaan yli 70 maratonia (tarkkaa määrää en tiedä).
Yksi hänen "juttunsa" kuntoilutapahtumissa oli lukea juoksijoille matkaevääksi maratoonarin psalmi. Ainakin Forssan Suvi-illassa ja Urjalan-Huittisten maisematiemaratonilla Ahti oli useana vuonna mukana psalmeineen.
***
Tänä vuonna Körttimaratonilla, Wanhassa Karhunmäessä 20.9.2014, ennen lähtölaukausta hiljennyttiin hetkeksi kuuntelemaan Risto Ahdin tekstiä, jota Karhunmäen olosuhteisiin sopivaksi oli muokannut Pihlajaniemen maratonpariskunta.
Kun sain lähettää juoksijat matkaan Karhunmäessä maratoonarin psalmin sanoilla, tein sen mielelläni. - Kiitos vielä saamastani kunniatehtävästä.
Lähtökiireissä teksti tosin vähän vielä muokkautui muokatustakin, mutta taisi se kelvata, koska pahempia buuauksia ei juoksijajoukosta kuulunut.
***
Uuden vuoden toivotus.
Näin uuden vuoden kynnyksellä uskallan ajatella, että Risto Ahti ei varmasti pahastuisi, jos yritän - omalla tyylilläni - jakaa hänen ajatuksiaan Häjyjen puheenjohtajan blogin kautta laajemmallekin kuntoilijajoukolle.
Niinpä muotoilen vielä kerran maratoonarin psalmia. Koetan tehdä sen mahdollisimman hienovaraisesti ja niin, että alkuperäinen tarkoitus säilyisi.
***
Kuntoilijan rukous.
"Herra, anna minun hetkeksi hiljentyä Sinun luomistekojesi keskellä. 
Tänään vuoden 2014 lopulla ja vuoden 2015 kynnyksellä haluan kiittää Suomen kesästä, syksystä ja talvesta, eri vuodenajoista ja vuodenaikojen vaihtelusta.
Rukoilen avointa mieltä kaikelle sille kauneudelle, jota luonto minulle tarjoaa - harrastanpa sitten juoksua, hölkkää, kävelyä, vaellusta, patikointia, hiihtoa, tai mitä tahansa muuta liikuntaa.
***
Opeta minua olemaan ystävällinen ja kohtelias muille kuntoilijoille. Auta minua rohkaisemaan heitä sekä ottamaan heiltä vastaan rohkaisua ja neuvoja.
Herra, kun askeleeni onnistuvat, patikointini sujuu, tai sukseni suihkivat, nautin olostani, taivaan tuulista ja  luonnosta reittieni varsilla.
Kaiken tämän kokemani hyvyyden lisäksi kiitän terveydestäni ja elämänosastani. Kiitän myös  juoksu- ja kuntoratojen sekä -maastojen reippaasta ja rehdistä menosta.
***
Kiitän kaikkia niitä tuhansia, jotka itseään säästämättä näkevät vaivaa erilaisten kuntoilu- ja liikuntatapahtumien järjestelyissä. Kiitän huoltopisteissä toimivia talkoolaisia sekä kannustus- ja kotijoukkoja. Heidän ansiostaan "liput liehuvat".
***
Auta ihmisiä ymmärtämään, että kuntoilijalle hyvä lenkki, maraton, laturetki, tai vaikkapa erämaavaellus on tapa valmistautua kestämään arjen paineita.
***
Rukoilen jännittäviä löytöretkiä luonnon helmassa. Iloitsen, kun onnistun. Jos epäonnistun, toivon, että saan rohkaisua. 
***
Ja vielä: 
Jos pitkäkestoisen koitokseni loppumetreillä uuvun,  opeta muistamaan, että kukaan ei ole minua tähän pakottanut, vaan olen itse osani valinnut. - Ja viimein, kun maaliin pääsen - omalla tyylilläni - olen voittaja."
***
Liikunnallista Uutta Vuotta!
Risto Ahtia mukaillen ja Häjyjä kiittäen
Eero Sippola, Häjyt r.y:n puheenjohtaja 2013-2014 

 
Vaikka uuvun...maalissa olen kuitenkin voittaja!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti