maanantai 29. kesäkuuta 2015

Heinähelteitä odotellessa

Juhannus on juhlittu ja pessimistien mukaan nyt odotellaan jo syksyä, vaikka kesä ei ole vielä edes kunnolla näyttäytynyt. Onhan sateisella ja viileällä kelillä tietenkin se hyvä puoli, että siistit sisätyöt eivät harmita ihan täysillä ja jos jostakin on löytynyt rakonen lenkille menemiseen, niin ei ole tarvinnut taistella hellettä vastaan. Ihan aikuisten oikeasti silti niin kelit kuin liian tiiviiksi äitynyt työtahtikin vähän risovat, mutta eiköhän nämä molemmat harmin aiheet tästä hiljalleen aurinkoisempaan suuntaan käänny.

Viikonloppuna mitattiin Kauhavan lentokentälle maratonrata, siitä tulee kahdeksan kierroksen mittainen, eikä korkeuseroista ole harmia. Tasainen reitti tarjoaa tilaisuuden vauhtihurjasteluun, toisaalta se näyttää armottomasti myös juoksijoiden keskinäiset vauhtierot - tällä radalla kun ei pääse missään vaiheessa näkösuojaan. Meillä on mahdollisuus saada juoksemaan myös tapahtuman suojelijaksi lupautunut nyrkkeilijä Härmän Häjy Juho Haapoja. Kukapa muu sopisi paremmin Häjyjen järjestämän juoksutapahtuman vierailevaksi tähdeksi. Käykää peukuttamassa Juhon Facebook-sivua, kun tykkääjiä on riittävästi niin nyrkkeilijä on lupautunut asettumaan joskus jopa täyden maratonin lähtöviivalle.

Heinähelteitä olisi tänäkin vuonna mukava kokea edes muutaman päivän ajan. Heti elokuun alussa, tarkalleen 1.8. eli Häjyjen Kauhava-maratonpäivänä tilauksessa on kuitenkin sopivan leppeä pieni tuulenvire, pilvipoutaa ja maltillinen määrä asteita. Pitäkäähän sormet ja varpaat ristissä, että säätoimitus osuu oikeaan aikaan ja sisältökin on tilatun mukainen. Lisäksi tapahtumaan tarvitaan tietenkin tomeraa talkooväkeä ja inspiroituneita juoksijoita. Molempia ilmoittautumisia otetaan ilolla vastaan!

Kaikille häjyille mukavaa kesän jatkoa (vai odotusta?), kivoja lenkkejä ja aurinkoista mielialaa!

t. Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti