perjantai 28. maaliskuuta 2014


Parolassa, 27. päivänä maaliskuuta 2014
Eero Sippola, pj 2013-2014

Hyvää kevättä Häjyt!

Hölkkäkelit paranevat päivä päivältä ja esim Häjyjen kotisivuston listat kertovat, että juoksutapahtumia alkaa olla kiihtyvään tahtiin ympäri maata. - Sehän passaa juoksukansalle - Häjyille!
***
Mutta vielä löytyy hyviä hiihtosenssejäkin - Lapista.
Normaalitalvina vaikkapa Ylläksen ja Oloksen maisemissa on maalis-huhtikuussa ja usein toukokuun alkupuolellakin erinomaiset mahdollisuudet murtomaahiihtoon.
Niin on myös tänä vuonna - ja tiedän, että useita "meikäläisiä" on näinä päivinä suksittelemassa noissa upeissa tunturimaisemissa. 
***
Huhtikuun toisella viikolla Oloksen, Jeriksen, Pallaksen ja Sammaltunturin maastoissa on kuuluisa Lapponia-hiihto, jossa on useina vuosina ollut mukana Häjyjä - ja on tänäkin vuonna - sekä hiihtämässä että huoltohommissa.
Itse aion hiihtää ko. hiihdon ja osallistun kaikille pitkille matkoille; 50 km, 60 kmja 80 km. 
Tyyli on vapaa, t.s. edetään luistellen.
(Katso: www.lapponiahiihto.fi).
***
Jos kuntoa ja hartioita on riittävästi, Lapin reissun voi aloittaa vaikkapa Saami-hiihdolla, eli  90 km:n sivakoinnilla Enontekiön Hetasta Norjan Kautokeinoon! 

Tämä kuninkuusmatka hiihdetään tänä vuonna maaliskuun 29. päivänä. Yleensä Saami-hiihto on hiihdetty Lapponian jatkeeksi. Nyt se hiihdetään viikkoa ennen Lapponiaa.

Vaikka vähän mieli tekiskin - ei taida rahkeet riittää...
***  
Kevään runsaan liikuntatarjonnan lisäksi ja ohella on paljon muuta toimintaa.
Häjyt on jäsenenä useassa järjestössä (esim. EPU, PLU, SAUL, SUL), joiden kevätkokouksiin ja muihin tapahtumiin johtokunta valtuuttaa edustajan/edustajat. Tapani Larimo on valtuutettu EPU:n tämän vuoden kevätkokoukseen. Riitta Koski on osallistunut SAUL:n tilaisuuksiin.  Muut valtuutukset tehdään sitten, kun saamme kokouskutsut.
***
Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (SAMO) järjestää 8.4.2014 seuraesittely - tilaisuuden, jossa Häjyt pääsee kertomaan toiminnastaan opiskelijajärjestölle, jonka kohderyhmänä on yli 4500 opiskelijaa. Häjyjen edustajana ko. tilaisuudessa on kotisivu-uudistajamme Henrik Ojanotko, joka on ollut aikoinaan itsekin SAMOn jäsen. On erinomainen asia päästä esittelemään Häjyjen toimintaa "isänmaan toivoille" - nuorissa on tulevaisuutemme!
***
Toinen kevään esittelytilaisuus on toukokuun alussa. Hyväntekeväisyysjärjestö ODDFELLOW on maailmanlaajuinen järjestö, jolla on merkittävää toimintaa - myös liikunnallista -  Suomessa ja Pohjanmaalla. Olen saanut tilaisuuden päästä esittelemään ko. järjestölle Häjyjen toimintaa. 

OF-väen ikärakenne on vähän toisenlainen kuin SAMOn järjestämän tilaisuuden kohderyhmän, mutta liikunnan tarve  ei varmastikaan ole yhtään vähäisempi, joten Häjyillä on paljon kerrottaavaa myös tälle ryhmälle.
***
Tiedoksi johtokunnan kokouksien aikataulu.
Nykyinen johtokunta piti järjestäytymiskokouksensa 8.12.2013
Vuoden 2014 ensimmäinen kokous oli 26.1.2014. Johtokunta kokousti myös 8.3.2014, samana päivänä pidettiin Häjyjen kevätkokous.
Seuraava kokous on  3.5.2014, jonka jälkeen, 4.5.2014, on johtokunnan ideaseminaari
Kesäkokous pidetään 30.8.2014
Johtokunnan ensimmäinen syyskokous on 4.10.2014
Syksyn toinen kokous on 22.11.2014, samana päivänä on myös Häjyjen syyskokous.
***
Johtokunta kokoontuu vuoden 2014 asioissa vähint. 7 kertaa ja pitää yhden ideaseminaarin.
Kokoukset pidetään viikonloppuisin. Kokouspalkkioita ei johtokunnan jäsenille makseta.
Kokousasioina ovat menossa olevan toimintavuoden jutut ja Häjyjen tulevaisuus.
Ohjenuorana ovat seuran säännöt ja  jäsenistön hyväksymä toimintasuunnitelma.
***
Kaikki jäsenten tekemät - Häjyjen parhaaksi tarkoitetut ehdotukset - ovat tervetulleita!
Kun Sinulla lamppu syttyy, ota yhteyttä johtokunnan jäseniin. Olemme sitä varten.
(Vielä ehdit ehdottaa asioita  esim. 3.5.2014 pidettävään kokoukseen).
***
Mietittävää:
Joka kolmas suomalainen (vauvasta vaariin) on mukana Facebookissa - ja kuten hyvin tiedämme, nuoret ovat sosiaalisessa mediassa joka ainut päivä monta tuntia!
Internet, sähköinen media, SOME ja nykypäivän tekniikat ovat kaikki myös Häjyjä varten ja käytettävissämme. (Luonnollisesti myös perinteinen media on edelleen tärkeässä roolissa).
Meillä on erinomaiset mahdollisuudet saada sanomamme perille - kunhan vain panedumme asiaan, menemme rohkeasti mukaan myös SOMEEN, eli sinne, missä uudet, tulevat jäsenemmekin ovat. Siellä kenties meitä jo kaivataankin. Potentiaalia on valtavasti...
***
Lopuksi:
Eurobarometrin kyselyn mukaan suomalaiset liikkuvat EU-kansoista kolmanneksi eniten!
Kärkikolmikko on Ruotsi, Tanska, Suomi. 
Suomalaisista 15 prosenttia sanoi, ettei harrasta liikuntaa lainkaan. Koko EU:ssa vastaava osuus on 42 prosenttia! - Ei meidän tarvitse hävetä. - Ja Häjyistä ei varmasti kukaan kuulu tuohon 15 prosentin porukkaan, joka ei koskaan liiku.
***
Liikkumisiin!
Eero, pj 2014-2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti